Bokning / Info. 

 

Bokningar görs enbart via telefon och för att vara säker på att komma med så är det en god idé att ringa och boka plats ombord mellan 08:00 - 21:00 på telefonnummer 0721 - 868421

 

Observera att det krävs 10 st vuxna för avgång och att ni ska vara på plats 20 min innan avgång! annars mister ni era platser till dom som inte bokat. På M/S Amigo är det endast tillåtet med underhandskast detta för att förhindra skador på medresenärer.


 Fisketips.

 

Det är många som frågar när dom bokar om det är fiske på grunt vatten eller djupt. Så därför går vi igenom årets månaderna som det i huvudsak ser ut och det är torsken vi beskriver. Fråga gärna skepparen vid bokning om det är fiske på grunt vatten eller djupt. 

 

Jan - mars:  under dom månaderna så kan det fungera på både grunt och djupt vatten. Fiskedjup är då mellan 12 - 40 meter. 

 

April: Samma som ovan med djup runt 8 - 15 meter brukar vi lägga den mesta tiden på, grundare ju närmare maj vi kommer.

 

Maj: En riktigt rolig månad då bedriver vi fisket på grunt vatten oftast en riktigt bra månad på det grunda. Det är då drag/jiggar mellan 28 - 100 gr som vi fiskar med. Det gäller då att ha med  lätt utrustning som man kan kasta ut en bra bit i från båten. Vi får även en del horngädda framför allt i början av månaden.

 

Juni: Är också en bra månad på det grunda framför allt första halvan. Men torsken börjar gå ut på djupt vatten så desto närmare juli vi kommer ju mer fiskar vi på djup mellan 15-40 meter. Och det är då utrustning för fiske med vikter mellan 100 - 400 gr som gäller.

 

Juli - aug: Då fiskar vi på djupt vatten och  pilkeutrustning gäller! vi använder oss utav vikter mellan 100 - 400 gr allt beroende på strömmar. Glöm inte kylväska och kylklabbar så ni kan förvara fångsten.

 

Sep: I början av månaden kan det fortfarande fungera ute på djupt vatten. Mängder av sill kommer in i Öresund även en del makrill under denna tid. Torsken jagar runt i bland sillen så fångstmässigt så brukar det vara torsk och en massa sill i lådorna.

 

Okt - nov: Då är det fiske på grunt vatten igen 5 - 15 meter och utrustning för kastfiske! drag och jiggar i vikter mellan 28 - 100 gr. Bra färger på grunt vatten är Rött/gult - svart/rött - silvrigt.

 

Dec: Fortfarande bra fiske på det grunda en rolig månad med stundtals bra fiske och bra storlek.

 

Tips vid fiske på grunt vatten: Fiska aktivt dvs kasta långt ut från båten och jigga hem längs botten utrustning är kastspö som klarar vikt upp till ungefär 100-150 gr då vi fiskar med vikter på drag/jiggar mellan 28 - 100 gr. Och som vi tidigare nämnt är svart/rött - rött/gult och silvrigt bra färger.

 

Djupt vatten: Vanlig pilkeutrustning och pilkar mellan 100 - 400 gr ofta är en upphängare eller en torskfluga effektivt vid detta fiske.


 

 
stäng